29 Haziran 2014 Pazar

Frambuazlı Cheesecake

Akşama çok sevdiğim arkadaşlarım davetli olunca özel birşeyler yapmak istedim ve ilk kez cheesecake denedim.. Sonuç tahminimden daha iyiydi ve cheesecake'kimi eşimin Küba'dan getirdiği filtre kahve yanında ikram ettim.
Cheesecake'e karşı hep bir önyargım vardı acaba yapabilirmiyim diye düşünüyordum fakat yapınca tahminimden çok daha kolay olduğunu gördüm. Sevgili bloggerlardan bir kaç tarif bakındıktan sonra kendi yorumumu da katarak ilk deneme için harika sayılabilecek bir cheesecake yaptım:)


Malzemeler: 

Tabanı için
  •  2 paket Burçak Bisküvi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı (100 gr)
Kreması için
  • 400 gr labne peyniri
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı un (tepeleme değil)
  • 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
  • 1 paket vanilya
Üzeri için hazır frambuaz (ahududu) reçeli kullandım.


Yapılışı:
  • Tabanı için bisküvileri rondoda ufalayın.
  • Tereyağını eritin ve bisküviler ile karıştırın.
  • Yuvarlak yada dörtgen kalıbınızın (yaklaşık 24-26 cm çapında) tabanına bastırarak yayın.
  • Toz şekeri,kremayı ve labne peynirini bir kaba alıp toz şeker eriyip,karışım kıvam alana kadar çırpın.
  • Nişastayı,unu,vanilyayı ekleyin
  • 2 yumurtayı da ekleyip hafif karıştırın.
  • Isıtılmış 170 derecede 5 dk, 150 derecede 20 dk pişirin.
  • Kekin çatlamaması için, en son çok çırpmamak gerekiyor.
  • Kek parlaklığını kaybettiyse ve ortası sallanmıyorsa pişmiş demektir. 
Üzerine frambuaz reçelini döktükten sonra en az 4-6 saat buzdolabında dinlendirerek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder