Pazarda gezerken tezgahlarda
mor renkli çiçekleri olan bir ot dikkatimi çekti:
-Teyze bu ot ne?
-Kaldirik otu kızım
( Adını pek anladığım
söylenemez :)
-Peki nasıl pişirilir?
- Kavurup yumurta kırarsın …
-Yarım kilo alayım…
Hazır diyet yapıyorken benim için lezzetli bir menü
olacaktı kanımca. Sonra nette aramaya koyuldum nasıl pişirilir diye.. Fakat
otun adını bir türlü çıkaramadım.Sonunda bütün otlara uygulayabileceğim bir
tarif edindim.
Otun kök kısımlarını
temizledikten sonra doğradım ve bol suda defalarca yıkadım. Tavada 1 orta boy
soğanı soteleyip zeytinyağında kavurduktan sonra otu koyup kavurmaya devam
ettim..
İyice kavrulduktan sonra çok
az su kaynar su ekledim. Yağına düşünce yumurtayı göz göz kırdım ve tavanın
kapağını kapattım… Sonuç:
Afiyetle yedim…J
Peki adını kimden
öğrendim? O da bende kalsınJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder