2 Mayıs 2015 Cumartesi

KALDİRİK OTU KAVURMASI



Pazarda gezerken tezgahlarda mor renkli çiçekleri olan bir ot dikkatimi çekti:
-Teyze bu ot ne?
-Kaldirik otu kızım
( Adını pek anladığım söylenemez :)
-Peki nasıl pişirilir?
- Kavurup yumurta kırarsın …
-Yarım kilo alayım…

 Hazır diyet  yapıyorken benim için lezzetli bir menü olacaktı kanımca. Sonra nette aramaya koyuldum nasıl pişirilir diye.. Fakat otun adını bir türlü çıkaramadım.Sonunda bütün otlara uygulayabileceğim bir tarif edindim.
Otun kök kısımlarını temizledikten sonra doğradım ve bol suda defalarca yıkadım. Tavada 1 orta boy soğanı soteleyip zeytinyağında kavurduktan sonra otu koyup kavurmaya devam ettim..

İyice kavrulduktan sonra çok az su kaynar su ekledim. Yağına düşünce yumurtayı göz göz kırdım ve tavanın kapağını kapattım… Sonuç:



Afiyetle yedim…J
Peki adını kimden öğrendim?  O da bende kalsınJ

(Otun yöre farklılıklarından dolayı farklı adları bulunuyormuş: Zulbut – Kaldirik – Hotan – Isbıt – Tomari)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder