13 Ağustos 2014 Çarşamba

Reyhan Şerbeti

Doğal ve serin bir içecek arayışım sonucunda reyhan şerbetiyle tanıştım. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu şerbet sıcak yaz mevsiminin vazgeçilmezi olmaya aday benim fikrimce. Bir de kafamda ev yapımı limonatayı denemek var.. En kısa zamanda deneyince onu da paylaşacağım...
Sıcaklar ve terle artan su ihtiyacının sıvı alımıyla yerine koyulması gerekliliğini her zaman sade su ile karşılamak yetmeyebilir.Katkı maddeli hazır içeceklerdense bunun gibi şerbet, limonata veya kompostolar daha sağlıklı ve güvenilir.Aromasını tahminimden daha çok beğendim.Siz de mutlaka yapımı kolay, fresh ve serinleten bu lezzeti deneyin.

  • 1 demet reyhan (mor yapraklı)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 adet limon
  • 1 çay kaşığı limon tuzu
  • 2 litre kaynar su
Reyhanı yapraklarından ayırın ve yıkayın. Limonları dörde bölün. Tüm malzemeleri geniş bir kap veya sürahide karıştırırn.Soğuduktan sonra buzdolabına atıp mümkünse bir gece bekletin. Sonra süzüp içmeye hazır hale getirebilirsiniz.
 Karıştırmadan önce reyhan suya rengini verirken harika bir renk şöleni oluştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder