Bugün ne pişirsem? sorusunun cevabı yemek yapmanın yarısı gibidir. Her kadın hergün bu sorunun cevabı için kafa yorar. Kimi zaman evdekilerin fikirlerini alarak onların yardımcı olmasını ister. Çoğu zaman cevap 'bilmem ne istersen onu pişir'dir:) Dün işten eve geldikten sonra ben de bu sorunun cevabını ararken aklıma mantı makarna ile mantı yapmak geldi. Çocukluğumun çok sevdiğim lezzetlerinden... Annemlere yardım için benim de içini doldurmuşluğum çoktur:) İnsanı eskiye, yaşanmışlıklara götüren herşeyi çok seviyorum. İsterseniz benim şimdilerde unuttuğum bu tadı beraber hatırlayalım.
Malzemeler
1 paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 orta boy soğan (küçük küçük doğranabilir ya da rendelenebilir)
Karabiber, tuz
Kuru reyhan (ben çok yakıştırıyorum mantı harcına)
Sosu için
Yoğurt
2 diş sarmısak
Tereyağı
Pulbiber
Kuru nane
İç harcının malzemeleri karıştırılır. Makarnaların içi bu harçla doldurularak kaynar tuzlu suda haşlanır. Sudan çıkarılan mantı makarnaların üzerine sarmısaklı yoğurt, onun üzerine de pul biber tereyağında dağlanarak dökülür. Son olarak üstüne kuru nane dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder