11 Nisan 2015 Cumartesi
Ayvalı Kereviz
İlk tattığım andan itibaren çok sevdiğim ve mevsiminde en az iki-üç kez yaptığım tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. zeytinyağlıların hafif tatlımsı tadını ayva ve eklenen portakal suyu doğal olarak verdiğinden şeker katılarak hazırlanmış zeytinyağlılara göre çok daha lezzetli bir tad.
Şimdi gelelim tarife: Zeytinyağında piyazlık doğranmış 1 orta boy soğanı soteleyin.3 orta boy kerevizi ve 1 ayvayı elma dilimi şeklinde doğrayarak soğana ekleyin. Kerevizlerin kararmaması için pişirme öncesinde limonlu suda bekletebilirsiniz. Bir portakalın suyunu sıkarak yemeğe ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çekip yağına düşünce zeytinyağlımız hazır demektir. Üzerine dereotu ya da kereviz yaprağı ekleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder