Unutulmuş, yöresel bir tat paylaşmak istiyorum sizlerle. Maalesef birçok lezzet bizler tadamadan yok olmuş bile. Eskiye dair herşeye sahip çıkılmasını düşündüğümden ne zaman büyükleri bulsam unutulmuş tatları, eski kıyafetleri, yaşanmış hikayeleri konuşur acaba neyi nasıl günümüze kazandırabilirim diye düşünürüm. Bugün de sevgili kayınvalidemle benim de ilk defa tattığım tereyağlı pekmezli bulamaç yaptık.
Bu tarif şekersiz olması nedeniyle sağlıklı tatlı tariflerinden.
Malzemeler:
1 su bardağı üzüm pekmezi
2 su bardağı su
4 çorba kaşığı un
Üzeri için:
Tereyağı
Ceviz içi
Pekmez, su ve un çırpma teli ile un topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Ocakta muhallebiden biraz daha katı kıvama gelecek şekilde karıştırılarak pişirilir. Tabağa alınan bulamacın üzerine bol tereyağı dağlanarak dökülür. Dövülmüş ceviz içi serpilerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder