27 Şubat 2014 Perşembe

Arda'nın Mutfağı'ndan Greyfurtlu Yerelması Tarifi

Doğum izni sürecinde evde bebekle ilgilendiğim saatler dışında dijitürkte Türkmax Gurme kanalını izliyorum...
Sedefle Doğal Lezzetler, Küçük Mutfak Sırları, Lezzet Büyücüsü, Arda'nın Mutfağı vs vs..Herbiri keyifle izlediğim özenle yapılmış programlar.. Lezzet adına o kadar güzel şeyler öğreniyorum ki, keyifle uygulamak için sabırsızlanıyorum....

Ne zamandır yerelması pişirmek isterken Arda'nın Mutfağındaki tarifi izledim ve yapmaya karar verdim.. Lezzet mükemmeldi.. Sizlerle de paylaşmak istiyorum...Şimdiden afiyet olsun..


Malzemeler:

1 kg. yerelması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet ekşi yeşil elma
1 diş sarımsak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı esmer bulgur
1/2 greyfurtun suyu
1 tutam toz şeker – tuz
1/2 bardak su
1 avuç kıyılmış dereotu

Derin bir kasede limonlu su hazırlayın. Yerelmalarını soyup irice doğrayarak bu suya atın. Yeşil elmayı da kabuğunu soymadan küp doğrayıp limonlu suya ilave edin.
Soğanı iri yemeklik doğrayın. Sarımsağı bütün olarak sadece bıçak yardımıyla ezin. Havucu verev dilimleyin. Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Soğan,sarımsağı ekleyip sararıncaya kadar kavurun. Sonra havuçları atın. Biraz kavurun. Yer elmalarını tencereye ilave edip bir iki kez karıştırın. Bulguru ekleyip kavurun.
Greyfurt suyu, şeker, tuz ve ılık suyu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatıp çok kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Eğer su yeterli gelmezse sıcak su ekleyebilirsiniz.
Yerelmaları pişince altını kapatın. Küp doğradığınız yeşil elmayı içine ilave edin. Ağzı kapalı olarak pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın.
Üzerine kıyılmış dereotu serperek servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder