Eşimle palamutu ızgara pişirmek
yerine bir değişiklik yapıp sebzeli pişirip güveçlerde fırına verelim dedik ve
işe koyuldukJ
Öncelikle bir küçük soğan, 2 diş
sarımsak, 2 sivri biberi zeytinyağında soteledikten sonra 1 adet kılçığı
temizlenmiş palamutu doğradık ve ekledik. 2 adet domatesi de doğrayıp tuzla
birlikte ekledikten sonra tavanın kapağını kapayarak pişmeye bıraktık.. Balığımız
iyice suyunu çektikten sonra içine karabiber (ben top karabiber tercih ettim) 1
adet kurutulmuş defne yaprağı, bir tutam kekik ve pulbiber ekledikten sonra
toprak güveçlere koyup 180 derecede 5 dk fırınladık. Sonrasında rendelenmiş
kaşar üzerine döküp 5 dk daha fırına verdik. Üzeri nar gibi kızarınca yemek
için hazır hale geldi..
Kış bahçemizde harika bir sofra
hazırladık ve J
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder