23 Şubat 2014 Pazar

LEZZET ATÖLYEMİZDE GÜVEÇTE PALAMUT

Eşimle palamutu ızgara pişirmek yerine bir değişiklik yapıp sebzeli pişirip güveçlerde fırına verelim dedik ve işe koyuldukJ
Öncelikle bir küçük soğan, 2 diş sarımsak, 2 sivri biberi zeytinyağında soteledikten sonra 1 adet kılçığı temizlenmiş palamutu doğradık ve ekledik. 2 adet domatesi de doğrayıp tuzla birlikte ekledikten sonra tavanın kapağını kapayarak pişmeye bıraktık.. Balığımız iyice suyunu çektikten sonra içine karabiber (ben top karabiber tercih ettim) 1 adet kurutulmuş defne yaprağı, bir tutam kekik ve pulbiber ekledikten sonra toprak güveçlere koyup 180 derecede 5 dk fırınladık. Sonrasında rendelenmiş kaşar üzerine döküp 5 dk daha fırına verdik. Üzeri nar gibi kızarınca yemek için hazır hale geldi..

Kış bahçemizde harika bir sofra hazırladık ve J

nihayet güveçte palamutlarımızı afiyetle yedik



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder