18 Mart 2014 Salı

ALMAN PASTASI

Bu tadın müptelası oldum.. Neden bu kadar geç tanıştığım bir lezzet anlamıyorum.. Hem hafif hem de endorfin salgılatan bu lezzeti denemeyenlere deneyin, unutanlara hatırlayın derim..


İşte tarifi:

Keki için: 2 yumurta
                 1,5 çay bardağı şeker
                 1 çay bardağı süt
                 1 çay bardağı sıvı yağ
                 3 çay bardağı un
                 1 paket kabartma tozu

Kreması için: 500 ml süt
                       1 yumurta
                       1 çay bardağı şeker
                       3 yemek kaşığı un
                       1 paket vanilya
                       1 yemek kaşığı tereyağı

Yumurta ve şeker mikserle çırpılır. içine süt ve yağı eklendikten sonra un ve kabartma tozu  koyularak çırpılmaya devam edilir. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş yuvarlak kalıba dökülür, 160 derece fırında 30 dk pişirilir. Soğumaya bırakılır.
krema için süt, yumurta, şeker ve un çırma teli ile karıştırılarak pişirilir. altı kapatıldıktan sonra 1 paket vanilya ve 1 çorba kaşığı tereyağı eklenir. ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak soğutulur.
Soğuyan kek uzun bir bıçak yardımıyla ikiye bölünür. Araya soğuyan krema sürülür. Üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

AFİYETLE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder