- 1 su bardağı pudra şekeri
- 250 gr tereyeğı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
- 4 su bardağı un (elenecek)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
Yine işin bir püf noktası: Pişen kurabiyeler terlemesin diye ızgara teli üzerine alıp soğtuyorsunuz..
Gelelim işin en meşakkatli ve meşakkatli olduğu kadar keyifli kısmına... Kurabiyeleri süslemeye..
Şeker hamurunu da nişasta ile açabiliyorsunuz fakat ben yine yağlı kağıt kullandım..Şeker hamurunu açtıktan sonra kalıplarla kesip su veya bal ile kurabiyelere yapıştırıyorsunuz.
Üzerindeki ince süslemeler ise çeşitli malzemeler gerektiriyor.. Bu malzemelere pasta malzemesi satan dükkan ve internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.. Kurabiyelerin üzerindeki çiçekler 4'lü çiçek kupat seti ile yapıldı. Yazı cetveli ile de yazıları yazıldı..
Kurabiyeleri sabaha kadar kuruması için bekletin ve daha sonra kurabiye poşetine koyup kurdele ile süsleyebilirsiniz..
İşte sonuç..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder