29 Nisan 2014 Salı

SÜSLÜ KURABİYELERİM

 Süslü kurabiyelerim.. Çok keyifle yaptım. Önce kızım Zeynep Mira için sonra da arkadaşımın oğlu Ali Barış için.. Bayağı bir tarif okudum. Sonunda beni başarıya ulaştıran tarifi buldum.Şimdi sizlerle paylaşacağım.


  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr tereyeğı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta  (oda sıcaklığında)
  • 4 su bardağı un (elenecek)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
İşin sırrı zencefil ve tarçında..İnanılmaz lezzetli oluyor.. Tüm malzemeleri karıştırıp yoğuruyorsunuz.. Yarım saat buzdolabında bekletiyorsunuz. Hamur bekledikten sonra bir merdane yardımıyla açıyorsunuz.. Kimisi nişata ile açıyor fakat ben açmak için yağlı kağıt kullandım. İki yağlı kağıdın arasında açmak kolay oluyor. Kesinlikle açmak için un kullanmayın kurabiyenin yapısını bozuyor. Açtığınız hamura kurabiye kalıbıyla şekil verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 160-170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyorsunuz..
Yine işin bir püf noktası: Pişen kurabiyeler terlemesin diye ızgara teli üzerine alıp soğtuyorsunuz..
Gelelim işin en meşakkatli ve meşakkatli olduğu kadar keyifli kısmına... Kurabiyeleri süslemeye..
Şeker hamurunu da nişasta ile açabiliyorsunuz fakat ben yine yağlı kağıt kullandım..Şeker hamurunu açtıktan sonra kalıplarla kesip su veya bal ile kurabiyelere yapıştırıyorsunuz.
Üzerindeki ince süslemeler ise çeşitli malzemeler gerektiriyor.. Bu malzemelere pasta malzemesi satan dükkan ve internet sitelerinden ulaşabilirsiniz.. Kurabiyelerin üzerindeki çiçekler 4'lü çiçek kupat seti ile yapıldı. Yazı cetveli ile de yazıları yazıldı..
Kurabiyeleri sabaha kadar kuruması için bekletin ve daha sonra kurabiye poşetine koyup kurdele ile süsleyebilirsiniz..
İşte sonuç..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder