3 Haziran 2014 Salı

Magnolia Puding

Newyork Bakery'nin mutfağından taşınan bu eşsiz lezzeti Cookshop'un özel sunumuyla tatmak mümkün olsa da instagramda  ardı ardına paylaşılan magnolia fotoğrafları sonrasında kendimi magnolia puding yaparken buldum:)
Yaseminin mutfağından edindiğim tarifle karşı konulamaz bir lezzet ortaya çıktı.. Benim diyete de böylece bir mola vermek durumunda kaldım:)





MALZEMELER (4-6 kişilik)

Puding için :

1 litre süt
2 adet yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker (Daha hafif olmasını isterseniz şeker miktarını yarıya indirebilirsiniz)
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket Dr.Oetker Pasta kreması (vanilyalı) (200 gr sıvı krema da kullanılabilir)
1 paket vanilya

İçi ve üzeri için :
Eti cici bebe (ufak paket) veya yulaflı büsküvi

Çilek veya Muz

YAPILIŞI

Vanilya ve pasta kreması hariç tüm puding malzemelerini tencereye alın.Karıştırarak orta ateşte kıvam alana dek pişirin.Soğumaya bırakın.
Soğuyan pudinge  vanilya ve Pasta kreması ekleyerek mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın.

Bisküvileri rondodan geçirin.Çilekleri yada muzu dilimleri dilimleyin.
Kasenin en altına 1 yemek kaşığı bisküvi kırıntısı koyun.Kasenin kenarlarına çilek veya muz dilimleri dizin.
Ortasına puding koyun.Tekrar bisküvi kırıntısı koyup puding koyun.En üstü bisküvi kırıntısıyla kaplayın.
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder