Zeynep Mira'ya hamileliğim süresince ve emzirme sürecinde bebeğin beyin gelişimi için çok önemli yer teşkil eden omega 3 ihtiyacını karşılamak için haftada en az iki kez balık tüketiyorum. Gerek omega 3 bakımından zengin olması gerekse düşük civa içeriği nedeniyle tercihimi genelde somondan yana kullanıyorum. En son deniz börülcesi eşliğinde fırında somon balığı yaptım. Lezzeti kadar görüntüsü de hoştu.
Somon balığını tuz, karabiber, defne yaprağı, biraz yağ ile marine ettikten sonra doğranmış domates, biber, soğan ekleyip fırına verdim.
Deniz börülcesi salatası tarifini ise 'Refikanın mutfağı'ndan aldım.İşte o tarif:
2-4 Kişilik
1 demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
1 demet deniz börülcesi
3 diş sarımsak
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı pul biber
Bir tencere kaynar suya 3 diş sarımsak ekleyin, pişmiş sarımsağın verdiği rayiha ve yaydığı az koku bu tarifin püf noktası aslında. Kaynar suya 1 demet deniz börülcesini de ekleyerek 7-8 dakika haşlayın. Haşlandığını anlamak için 1 dal börülceyi sap kısmından tutarak çekin, rahatça çıkıyorsa olmuş demektir. Haşlanan börülceleri soğumaları için süzgeçe alın. Soğuyunca saplarından tutarak odunsu kısımlarından ayıkların ve bir kaseye alın. Sosu için ½ çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı beyaz üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı nar ekşsini ve pul biberi karıştırın. Ayıklanmış börülceleri sos ile iyice karıştırarak servis tabağına alın. Kırmızı köz biber deniz börülcesine çok yakıştığından bende közleyip salataya ekledim.
Afiyet ile...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder