5 Haziran 2014 Perşembe

FİNCAN KEKİ

Fırın olmadan kek mi yapılır mı derseniz henüz bu lezzeti tatmamışsınızdır. Bana da çok ütopik gelse de sonuçta gayet hafif tabiri caizse sünger gibi bir kek oldu..Lezzeti de yerindeydi.. İşte Sahrap Soysal'dan aldığım tarif:

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay bardağı un
  •  Ayrıca, 6 adet nescafe fincanı (ısıya dayanıklı olmalı)
 Yapılışı
  • Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin.
  • Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz.
  • Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin. ılık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde aktarın.
  • Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığını göreceksiniz.
  • 20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Kapağını açıp fincanları dikkatlice tencereden çıkarın.
  • Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerlerini süsleyerek servise sunun.
Not: Tencerede buharlaşan su keklerin üzerine damlamasın diye önce kağıt havlu ya da fırın kağıdıyla kapatın. Kapağı daha sonra kapatın.  
                                 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder