27 Ekim 2014 Pazartesi

Haşhaşlı ıslak kurabiye

Yine leziz bir tarif...Kakao, haşhaş ve şerbet...bu kadar keyif verici madde bir arada olunca yerken keyiflenmemek mümkün değil:)


Malzemeler:
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı şeker              
  • yarım paket tereyağı (125 gr) (yumuşak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
Üstüne:
  • Su
  • Mavi haşhaş tohumu
Şerbeti İçin:
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su

Yapılışı:
Şeker ve su bir tencerede kaynatılarak şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.. Hamur malzemeleri  yoğrulur. Hamurdan parçalar koparılır. Elde ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Top şeklindeki kurabiyeler önce suya sonra haşhaş tohumuna batırılır. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir. Fırından çıkınca kurabiye sıcakken soğutulmuş şerbeti üstüne dökülür.


Bu tarifi bize kazandıran Zeynep Mira'nın eğitmeni Sema Hanım'a öncelikle teşekkür ederiz sonra da afiyet olsun deriz :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder