16 Ekim 2014 Perşembe
Kabak Çiçeği Dolması
Bayılırım...Yaklaşık 2 ay önce metro markette alışveriş yaparken pakette satılan kabak çiçeklerini gördüm ve kabak çiçekleri alışveriş arabasında baş köşede yerini aldı. Eve gelince hemen dolmamı hazırladım.Hazırlanması çok kolay ve oldukça lezzetli kabak çiçeği dolmasının tarfini sizlerle paylaşmak istedim. Kendine has aroması dolmaya inanılmaz bir lezzet katıyor...
Malzemeler
1 orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1 adet kesme şeker
3 çorba kaşığı zeytinyağı (yağ miktarını kendiniz ayarlayabilirsiniz)
Bir tutam dereotu
Bir tutam taze/ kuru nane
Yenibahar
Tarçın (Baharat miktarlarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
Tuz
15 adet kabak çiçeği
Zeytinyağında soğanları kavurun sonra yıkanmış pirinci de ekleyip kavurmaya devam edin. İçine bir kesme şeker ve tuzunu attıktan sonra pirincin üzerini 1 parmak geçecek şekilde soğuk su koyun. Pilav suyunu çekince altını kapatıp biraz soğumasını bekleyin. Pirinç taneleri biraz diri kalmalı..
Daha sonra baharatları, dereotu ve naneyi ekleyip karıştırın.
Gelelim kabak çiçeklerinin hazırlanışına: Kabak çiçeklerinin sap kısmını kesip kök üzerindeki küçük yapraklarını da çıkarın. İçinde ise tohum kısmı mevcut. Bunu da bir çaykaşığı yardımıyla çiçeğin içinden çıkarın. Eğer kalırsa acı bir tat veriyor.Çiçekleri yıkadıktan sonra tatlı kaşığı yardımıyla çiçekleri pilavla doldurun. Tencereye dizip üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Suyunu çekince biraz dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.Afiyetle....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder